Amsterdam Centrum

Vriendenkringen Centrum is er voor jongeren van 15 t/m 28 jaar die het moeilijk vinden om vrienden te maken. Of zich wel eens eenzaam voelen en meer contact willen met andere jongeren. Dit kan komen doordat je een beperking hebt, bijvoorbeeld een licht verstandelijke, psychische en/of lichamelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel en/of autisme spectrum stoornis.

kerst-centrum

Bij Vriendenkringen kun je andere jongeren ontmoeten zoals jij, nieuwe contacten opdoen en leuke activiteiten met elkaar ondernemen. Met behulp van een begeleider doen jullie tijdens de ontmoetingsbijeenkomsten samen een activiteit. Zo kan je elkaar beter leren kennen.

De ontmoetingsbijeenkomsten bij Speeltuin Wittenburg zijn 1x in de 2 weken op de vrijdagavond van 19 tot 21 uur. In het activiteitencentrum Reel gaan we het opstarten.
Met de anderen bedenken jullie wat je zou willen doen. Je kunt bijvoorbeeld sporten, naar de bioscoop gaan, picknicken of voetballen in het park, bowlen, wat drinken en dansen, maar ook zwemmen, wandelen, koken of gamen. Het is wel belangrijk dat jullie voldoende geld hebben voor de activiteiten, want die betaal je zelf. Voetballen kost niets, een film iets meer.

sporten-centrum

Er zijn ook vaak activiteiten voor de hele stad waarbij je jongeren van Vriendenkringen uit andere stadsdelen kunt ontmoeten! Dit is dan bijvoorbeeld een disco, filmfestival, muziekfestival of een sport-toernooi. Kijk voor de data bij het kopje ‘komende activiteiten’ in de rode balk hieronder.

optreden-centrum

De jongeren in stadsdeel Centrum spreken af bij Speeltuin Wittenburg of Activiteitencentrum Reel, in het centrum van Amsterdam. Zij kunnen gebruik maken van het activiteitencentrum met danszaal/sportzaal, grote TV (voor films), keuken, knutsel-hoek en lekkere hang-banken. De adressen van Wittenburg en Reel staan onder het kopje ‘contact’.

Als je nog vragen hebt of je wilt je aanmelden voor Vriendenkringen, neem dan contact op met Aude:
06-4159.7373

stuur een mail