Amsterdam Nieuw-West

Vriendenkringen Nieuw-West is er voor jongeren, volwassenen en ouderen met een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel en/of autisme spectrum stoornis, die zich soms eenzaam voelen en graag meer contact met leeftijdsgenoten willen hebben.

Samen met anderen ga je onder begeleiding van een stagiaire of vrijwilliger leuke activiteiten in groepjes doen om elkaar beter te leren kennen. Deze groepjes worden vriendenkringen genoemd. Een vriendenkring komt regelmatig bij elkaar. Bijvoorbeeld één keer in de twee weken of één keer in de maand, net zo vaak als je zelf afspreekt.

Jullie bedenken ook zelf wat je gaat doen, waar je dat gaat doen en wanneer je dat gaat doen. Dat kan van alles zijn van groot tot klein, van goedkoop tot duur: wandelen, naar de markt, bowlen, samen koken, sieraden maken, voetballen, spelletjes doen, een braderie bezoeken, een rondvaart doen, naar Artis, lekker een filmpje kijken bij iemand thuis, gewoon wat de vriendenkring leuk vindt om te doen.

Boswandeling

Bij de jongeren zijn er ook regelmatig activiteiten voor alle vriendenkringen in Amsterdam, waar je dus ook anderen uit andere vriendenkringen & stadsdelen leert kennen! Zo is er bijvoorbeeld in Nieuw West de Good Girlzz; opgezet door meiden die elke 2 maanden een grote activiteit organiseren speciaal voor alle meiden van de Vriendenkringen. Zo gaan ze schilderen, picknicken, naar de bios, poolen, en nog veel meer andere leuke dingen. Heb je een goed idee? Bij het jongerenwerk van DOCK kun je extra geld aanvragen voor een leuke activiteit.

muziekavond

Voor de volwassenengroepen hebben we een heel leuke Dans & Muziekavond georganiseerd en nu willen we deze traditie na dit eerste succes voortzetten. Daarnaast gaan we met de oudere vriendenkringen naar leuke activiteiten in de Huizen van de Wijk in Nieuw West. Zij hebben een zeer divers aanbod waaruit groepjes kunnen kiezen wat ze willen doen.

Sommige activiteiten, zoals bowlen, zwemmen, bioscoop, naar de dierentuin gaan of lasergamen kosten veel geld. Van tevoren spreken jullie in de vriendenkring af wat het mag gaan kosten, je moet het uitje immers zelf betalen. Als het klikt met de anderen uit de vriendenkring, gaan we proberen om de vriendenkring zelfstandig te maken zonder begeleiding van een vrijwilliger.

De activiteiten vinden vaak plaats in één van de Huizen van de Wijk in Nieuw-West. Als je nog vragen hebt of je wilt aanmelden voor Vriendenkringen Volwassenen  neem dan contact op
met Rianne: 06- 41 53 10 28 of wil jij je aanmelden voor Vriendenkringen Jeugd, neem dan contact op met Jacqui: 06-38 75 92 61.

stuur een mail