Amsterdam Noord

Vriendenkringen is er voor jongeren met een verstandelijke, psychische en/of lichamelijke beperking die soms wat hulp nodig hebben bij het contact leggen met leeftijdsgenoten.  Tijdens de ontmoetingsbijeenkomsten ga jij samen met andere jongeren en met hulp van een stagiair of vrijwilliger leuke activiteiten doen. Ontstaat er een klik tussen jou en andere jongeren dan kunnen jullie in groepjes elkaar beter leren kennen. Deze groepjes worden vriendenkringen genoemd.

Een vriendenkring komt regelmatig bij elkaar. Bijvoorbeeld één keer in de twee weken of één keer in de maand, net zo vaak als je zelf afspreekt. Zo bedenken jullie ook zelf wat je gaat doen, waar je dat gaat doen en wanneer je dat gaat doen. Ook zijn er regelmatig activiteiten voor alle vriendenkringen in Amsterdam, waar je dus ook andere jongeren (uit andere vriendenkringen & stadsdelen) kan leren kennen!

Samen Afwassen De meeste activiteiten, zoals bowlen, zwemmen, koken, naar de dierentuin of lasergamen kosten geld. Van tevoren spreken jullie af wat het mag gaan kosten, je moet het uitje immers zelf betalen. Als het klikt met de andere jongeren uit de vriendenkring, gaan we proberen om de vriendenkring zelfstandig te maken zonder begeleiding van een vrijwilliger.

De ontmoetingsbijeenkomsten vinden plaats in activiteitencentrum ‘De Valk’. Het adres staat onder het kopje ‘contact’.

Een mooi project dat samen met Vriendenkringen in Noord is opgezet, is een rap-clip over pesten. Bekijk deze clip op de onderstaande video.

http://www.youtube.com/watch?v=dpVcQW4rBtA

Als je nog vragen hebt of je wilt je aanmelden voor Vriendenkringen, neem dan contact op met Jacqui                                                                                                                                                                           (06-38759261)

stuur een mail