Over

Wil jij nieuwe mensen ontmoeten?
Wil je graag je sociale netwerk vergroten en kan je hier wat hulp bij gebruiken? Vriendenkringen is er om jou te helpen met het aangaan en behouden van sociaal contact. Vriendenkringen vindt dat iedereen recht heeft op een fijn sociaal netwerk.

Vriendenkringen organiseert ontmoetingsbijeenkomsten waarbij je nieuwe mensen kan leren kennen.
De ontmoetingsbijeenkomsten worden georganiseerd voor:

 Jongeren en jongvolwassenen (15 tot en met 28 jaar) uit heel Amsterdam.
De bijeenkomsten vinden twee keer per maand plaats in Amsterdam Centrum, meestal op de eerste en derde zondag van de maand.

Volwassenen en ouderen (vanaf 28 jaar) uit Amsterdam West.
De bijeenkomsten vinden één keer per maand plaats in Amsterdam West, meestal op de laatste zondag van de maand.

Tijdens ontmoetingsbijeenkomsten worden activiteiten gedaan waardoor je elkaar beter leert kennen.
Er worden bijvoorbeeld veel kennismakingsspellen gedaan. Bij de jeugd worden ook veel actieve activiteiten gedaan: sport, beweging, creatief, koken etc. Bij de volwassenen worden in het voorjaar en in de zomer ook wandelingen georganiseerd.

Tijdens bijeenkomsten kan je kijken of je een klik met iemand hebt. Als je dit hebt, word je gestimuleerd om ook buiten bijeenkomsten om met elkaar af te gaan spreken. Je kan dan leuke activiteiten met elkaar ondernemen en hebt een sociaal contact opgedaan! Dit kan je zelfstandig doen. Als je het fijn vindt kan Vriendenkringen je hier ook bij helpen. Er kan bijvoorbeeld een vrijwilliger of stagiaire meegaan met jullie afspraken.