Vrijwilliger worden

Vrijwilliger worden bij Vriendenkringen? Meld je aan!
‘Vriendenkringen wilt een bijdrage leveren aan de bevordering van het welzijn voor mensen die moeite hebben met sociale interactie; door zingeving te geven, mee te laten doen, ze ergens bij te laten horen, naar buiten te treden en niet alleen te zijn.’

Vriendenkringen organiseert ontmoetingsbijeenkomsten voor jongeren, volwassen en ouderen in Amsterdam die moeite hebben met het aangaan van sociale contacten en hier hulp bij kunnen gebruiken. De doelgroep van Vriendenkringen bestaat uit bewoners van Amsterdam die een bepaalde mate van eenzaamheid ervaren, moeilijk contacten leggen of een lichte beperking hebben. Dit kan bijvoorbeeld iemand zijn met een licht verstandelijke beperking, chronische ziekte, lichamelijke beperking of autisme.

Je helpt hen bij het ontmoeten, contact leggen met anderen en het onderhouden van deze nieuwe contacten. Je leert hen sociaal vaardiger te worden en helpt hen bij het opbouwen van een sociaal netwerk. Hierdoor kun je een zinvolle bijdrage aan hun welzijn leveren.

Mogelijke taken: 

* Het begeleiden tijdens ontmoetingsbijeenkomsten waar deelnemers elkaar kunnen ontmoeten. Je heet hen welkom, stelt hen voor aan anderen, helpt gesprekken op gang te brengen of gaande te houden en ondersteunt de professional bij de activiteit.

* Als er een match is tussen 2 of meer personen kan je gekoppeld worden aan dit groepje. Je maakt dan samen met hen een afspraak om buiten de bijeenkomst samen te komen. Je ondersteunt het groepje in het maken van contact en werkt met hun aan zelfstandigheid zodat zij uiteindelijk zelf hun Vriendenkring kunnen onderhouden.

* Gezien covid19 kunnen niet alle deelnemers fysiek bijeenkomen. Wordt belmaatje van een aantal deelnemers! Je belt deelnemers wekelijks op om een kletspraatje met hen te maken.

Wie ben jij?

Ben je meelevend, een sociaal mens en kun je mensen op een positieve manier sociale vaardigheden aanleren? Dan zoeken wij jou!

Vanuit Vriendenkringen krijg je trainingen, intervisie en persoonlijke begeleiding. Ook kom je in een gezellig team met andere vrijwilligers, stagiaires en professionals terecht.

De kosten die je maakt voor Vriendenkringen worden vergoed en je bent bij ons WA verzekerd.

 

Lijkt het je wat? Of wil je meer weten?
Stuur een e-mail naar vriendenkringen@dock.nl of bel naar 06 309 665 72
Je kan worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek en samen nemen jullie wederzijdse verwachtingen en wensen door.