Terugblik Special Edition 2022 – 26 juni

Terugblik Special Edition

Link naar de aftermovie: https://www.youtube.com/watch?v=dWaearJ0EfI

Op 26 juni vond de Vriendenkringen speciale editie bijeenkomst van 2022 plaats. De zomer werd samen met alle Vriendenkringers ingeluid. Vanuit alle windstreken van de stad, en van jong tot oud, trokken onze Vriendenkringers enthousiast naar het J.J Cremerplein. Er hebben 41 Vriendenkringers meegedaan!

Op het programma stond een wandeling door de buurt met verschillende Vriendenkringen tussenstops. Er was een mocktail-stand, een Silent disco-Muziekbingo en paaltjesvoetbal. Een routekaart bracht de Vriendenkringen groepjes, van ongeveer 7 personen, langs de verschillende tussenstops.

Bij de Mocktail tussenstop werden de Vriendenkringers ontvangen met Spaanse nummers, Hawaï kettingen en vrolijke vlaggetjes. Vriendenkringers mochten hier hun eigen Mocktail (drankje) maken. In de heerlijke mocktail zat geen alcohol, maar een mix van munt, Sprite, suiker en limoen. Allemaal ingrediënten voor een heerlijk verfrissend en verkoelend drankje op zo’n warme zomerdag. De mocktail viel bij de meesten dan ook erg in de smaak.

Bij de Silent disco muziekbingo kregen alle deelnemers een koptelefoon en een bingokaart. Bingo maar dan net even anders.. Je moest goed luisteren naar de nummers en de nummers afstrepen op de bingokaart. Klassiekers zoals Dancing Queen van Abba, Africa van Toto en Bloed Zweet en Tranen van André Hazes werden luidkeels meegezongen door alle groepjes. Er werd gedanst en hier en daar een polonaise gelopen. Soms onder het genot van een eerder gemaakte Mocktail.

Omdat Vriendenkringen een plek is om nieuwe mensen te ontmoeten werd er bij de derde tussenstop aandacht besteed aan elkaar beter leren kennen. In het Vondelpark werd paaltjesvoetbal gespeeld. Aan deze paaltjes hingen kennismakingsvragen. Als jouw paaltje omging moest je de vraag beantwoorden. De Vriendenkringers, van jong tot oud, deden enthousiast mee. De kennismakingsvragen vielen goed in de smaak en gaven aanleiding tot veel nieuwe leuke gesprekken.

Aan het einde van de wandeling kregen alle Vriendenkringers een goodiebag, met daarin een aantal leuke kleinigheidjes. Zo ook het Vriendenkringen zomerboekje, gemaakt door Vriendenkringers. In het Vriendenkringen zomerboekje staan tips voor de zomer, mooie verhalen, teksten, puzzels en kleurplaten. Wekenlang is er door de Vriendenkringen redactie hard aan gewerkt, geschreven, getekend en gebrainstormd. Vol trots heeft de redactie het boekje kunnen uitdelen aan alle Vriendenkringers.

Al met al was het weer een geweldige editie waar iedereen enorm van genoten heeft. De zomerstop is zonder enige twijfel met een knal ingeluid. Wij kunnen allemaal niet wachten om iedereen weer te zien in augustus en om meer verbindende momenten te creëren.